Over de fotograaf

karin

Sinds 2001 ben ik professioneel bezig met fotografie, en sinds 2008 ben ik de trotse eigenaar van Karin Scheepstra Fotografie! Hier gingen de Basisopleiding fotografie bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten en de opleiding Reclame- en Modefotografie via de LOI aan vooraf. Daarnaast heb ik de opleiding Webpage-designer via de NHA gevolgd en bouw ik mijn eigen websites.

Opdrachten

Ik werk zowel voor bedrijven als voor particulieren. De opdrachten die ik aanpak zijn gevarieerd: Van portretfotografie voor bedrijven ter publicatie in vakbladen en op websites. Tot portretfotografie voor particulieren: De shoot vindt plaats bij de opdrachtgever thuis ofwel in overleg op een bijpassende/bijzondere locatie. Zoals de fotoserie "blanke pietjes" (drie kinderen verkleed als zwarte pietjes gefotografeerd in een monumentaal pand in Utrecht).
De verzorging van foto's bij artikelen in het Nederlands Tijdschrift voor Coaching en het tijdschrift Conflictinzicht leverde tevens 3x de coverfoto op voor de betreffende edities.
Verder behoren het verzorgen van reclamefoto's voor met name het MKB en het vastleggen van personeelsfeesten en andere interne bedrijfsreportages tot de uitgevoerde opdrachten. Daarnaast verzorg ik bruidsreportages en ontwerp ik op maat fotokalenders en -geprint of digitaal- fotokaarten voor bedrijven en particulieren. Een gevarieerde, regelmatig wisselende en rechtstreeks bestelbare collectie fotokaarten vindt u altijd onder de menu-optie fotokaarten op deze site.

Verder ben ik sinds 2001 één van de beeld leverende fotografen voor fotostockbureau Hollandinbeeld.nl, inmiddels overgegaan in De Nationale Beeldbank. Hierbij gaat het om foto's van Nederlandse mensen, Nederlandse situaties en Nederlandse landschappen. Van sport tot vrije tijd, van werk tot vakantie en van communicatie tot verkeer.

Tot slot ben ik beschikbaar als woningfotografe voor makelaars en particulieren.


Vrij werk

Mijn vrije werk bestaat voornamelijk uit reis-/landschapsfotografie en straat(theater)fotografie. Een impressie van hoe ik werk vindt u uiteraard op deze website. En ook bestaat de mogelijkheid om hier fotokaarten en fotokalenders te bestellen.


Inspiratie

De omgeving waarin ik mij bevind en mensen. De fraaie landschappen van met name Australië, Nieuw-Zeeland èn ook Nederland, een grappige of toevallige situatie, een lichtval, een rondslingerende rafelige doek, het pluis van een wilgenroosje. Bij mensen zoek ik schoonheid door "echtheid". Mijn streven is mensen tot hun recht te laten komen, zonder opsmuk. Daarnaast is de entertainende mens een bron van inspiratie: muzikanten, dansers (fotoserie "Zenga"), straattheater.

fotoserie "New York" bekijken fotoserie "Zenga" bekijken fotoserie "blanke pietjes" bekijken fotoserie "Australië" bekijken
neem_contact_op
home